Stockholm 1972
- Den officiella scenen 1972
- Upprinnelsen till de alternativa initiativen
- Powwow
- Alternativ teknik
- OS i miljöförstöring
- Oi-gruppen, kritiska ulandsforskare
- Folkets Forum, oberoende konferenser i ABF-huset
- Alternativa sightseeingturer
- Miljöforum
- Dai Dong
- Aktioner
- Samtidiga parallella aktiviteter i andra länder
- Resutat
- Övrig
- Dokument
Rio de Janeiro 1992
Johannesburg 2002
Rio de Janeiro 2012
Stockholm 2012
- Den alternativa scenen 2012
- Den officiella scenen 2012
Stockholm 2022

 

Till startsidan

Aktioner

 

 

 

En stor demonstration ägde rum vid Operan då FN-konferensen öppnades den 5 juni. En rad organisationer stod bakom den. Polisen mobiliserade allt vad dom hade, som en styrkedemonstration inför denna och kommande demonstrationer. En något udda inbjudan till demonstrationen fanns på denna affisch med okänd avsändare.

Den 10 juni hyrde Alternativ Stad stora scenen i Kungsan med ett program som lockade åtskilliga tusen till platsen. Då programmet avslutades uppmanades alla att sluta upp i en demonstration på Arsenalsgatan. Det blev en sit-in som totalt stängde av gatan. Det dröjde inte länge innan polisen var där med sina hund- och häststyrkor och inför den övermakten bröt demonstrationen upp för att undvika blodsutgjutelse.

En aktion som aldrig blev av var Powwow-gruppens planer på att ockupera Skeppsholmen för att där utropa en "Folkets Fria republik" där miljöförstörande verksamheter typ bilkörning skulle vara förbjudna. Emellertid förlade polisen ett av sina högkvarter till Skeppsholmen så aktionen gick inte att genomföra. Här finns en längre inspirationsskrift på engelska som skrevs medan planerna var på gång. Här är samma skrift som pdf.

 
						
Publicerad av Folkrörelsestudiegruppen: info@folkrorelser.org

www.folkrorelser.org